Studio Bell, Calgary

Jaar: 2015-2016
Locatie: Calgary Canada
Architect: Allied Works Architecture
Designer: Brad Cloepfil
Projecttype: architecture
Product: two glaze groups in semi-matte graphite and bronze, applied on industrial tiles of 34x14,8cm, mounted on an aluminum frame
Allied Works Architecture designed the new headquarters of the National Music Center in Calgary, Canada. This striking building has since been renamed Studio Bell in honour of its chief sponsor. Working closely with the architect, Koninklijke Tichelaar developed two groups of glazes in semi-matt graphite and bronze for industrial tiles measuring.

The enterprise heralds the emergence of a new Calgary. The ambitious design by Brad Cloepfil of Allied Works Architecture was inspired by the sheen and colour of musical instruments and mirrors the Canadian landscape. This prize-winning project is seen by many as one of the most exceptional architectonic developments currently taking place world-wide. With work progressing according to schedule, the official opening is planned for 2016.
A container full of glazed façade panels will leave Makkum for Canada every week until some 200.000 have been supplied. Koninklijke Tichelaar has very positive memories of its past association with Brad Cloepfil dating back to the realization of the Museum of Art & Design in New York.
© 2018 Koninklijke Tichelaar BV | Kalkovens 1, 8754 GP Makkum
all rights reserved | terms and conditions | privacy policy | disclaimer | cookies | home