Studio Maarten Kolk & Guus Kusters

Maarten Kolk (1980) en Guus Kusters (1979) werken samen sinds 2009. Beiden studeerden ze cum laude af aan de Design Academy Eindhoven. Ze ontwikkelen autonome projecten, ontwerpen tentoonstellingen en treden op als curator. De poëzie die zij in natuur, geschiedenis, kleur en landschap vinden, vormt de basis van hun werk. Ze vertalen dit door naar voorwerpen, materiaaltoepassingen, tentoonstellingen en innovatieve productiemethoden. 

Studio Maarten Kolk & Guus Kusters exposeerden onder anderen bij Sotheby 's Londen, Zuiderzeemuseum Enkhuizen, MU Eindhoven, Textielmuseum Tilburg, Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam en het Design Museum Holon. Hun werk is aangeschaft door diverse musea en particuliere verzamelaars. 

Studio Maarten Kolk & Guus Kusters hebben de Sanoma Jong Design Talent award en de Doen|Materiaalprijs'11 ontvangen. In 2009 werd ‘Veldwerk’ genomineerd voor de Rotterdam Designprijs. Sinds 2013 is Maarten Kolk lid van de ontwerpadviescommissie van Creative Industry Funds NL en Guus Kusters tutor bij de ‘Man and Leisure’ afdeling van Design Academy Eindhoven. 

Koninklijke Tichelaar heeft in opdracht van studio Maarten Kolk en Guus Kusters een 8 delige servies serie gemaakt getiteld Withering Tableware bestaande uit Beker, Bord, Bordjes, Schaal, Mok, Vaas, Karaf en Kommetjes. Voor deze serie wordt gebruik gemaakt van een speciale methode voor het aanbrengen van de decoraties. De schilderingen worden in de mal aangebracht en meerdere keren gebruikt, waardoor deze vervaagt en zo wordt de afnemende scherpte van de afbeeldingen een natuurlijke afspiegeling van verwelken.

partners
© 2018 Koninklijke Tichelaar BV | Kalkovens 1, 8754 GP Makkum
all rights reserved | terms and conditions | privacy policy | disclaimer | cookies | home