Brad Cloepfil

Brad Cloepfil (1956) studeerde architectuur aan de Universiteit van Oregon en ging verder met het behalen van een diploma aan de Columbia University Graduate School of Architecture. Na meer dan een decennium van werken en lesgeven in Los Angeles, New Orleans, New York en Zwitserland, richtte Cloepfil Allied Works op in zijn geboortestad Portland, Oregon in 1994. Het kantoor in New York City volgde in 2003.

De vroegste invloeden van Cloepfil lagen buiten het gebied van de architectuur. Tijdens zijn studie aan de Universiteit van Oregon liet hij zich inspireren door het uitgestrekte landschap en monumentale civieltechnische werken in de Pacific Northwest. Tijdens zijn studie in New York maakte hij kennis met de eenvoudige maar diep resonerende gebaren van land- en installatiekunstenaars uit die tijd. Zijn oeuvre is net zo geïnformeerd door het land en de geschiedenis van de plaats als door formele training, en het is er een die een duidelijke lijn snijdt door veel van de retorische en formele nieuwigheid rondom de praktijk van vandaag. Zijn benadering van design combineert een onderzoeksintensieve focus op het specifieke karakter van elk project met een goed begrip van de beïnvloedende mogelijkheden van bouwen.

Naast de verantwoordelijkheden voor het creatieve werk bij Allied Works, heeft Cloepfil in de afgelopen 17 jaar het gastprofesorschap bekleed bij toonaangevende Amerikaanse architectuur- en ontwerpscholen in het hele land. Hij is ook frequente docent, panellid en jurylid bij universiteiten, culturele instellingen en creatieve organisaties over de hele wereld.
partners
© 2018 Koninklijke Tichelaar BV | Kalkovens 1, 8754 GP Makkum
all rights reserved | terms and conditions | privacy policy | disclaimer | cookies | home